Raudonoji Palapinė

Dar dabar pamenu kai buvau paauglė, ir pirmą kartą pradėjau kraujuoti. Mama jau buvo palikusi fizinį kūną, tad tėtis buvo pats pirmas kuriam teko išgirsti mano šūksnį per visą koridorių: „Tėti, tėti aš kraujuoju!“. Tuo pat metu buvau greitai sugėdinta: „Ša, tyliau! Kaimynai išgirs, eik įsikišk vatos ir lauk sesės!”

Kodėl aš dalinuosi savo kraujavimo pradžios istorija? Nes noriu kad dabar jūs pačios nukeliautumėt į tą momentą, kai prasidėjo jūsų mėnulio dienos (mėnesines), ir pagalvotumėte, kaip nuo to laiko susiformavo jūsų požiūris į menstruacinį ciklą. Ar jis laikui bėgant pagerėjo? Ar tai tapo dar didesne našta, ir metu kai norisi nuo visko užsidaryti ir iš skausmo prasmegti į žemę? Galbūt, jei šiuo metu mes būtume turėję saugią erdvę kurioje mes galėtumėm dalintis savo mintimis, emocijomis ir tiesiog kraujuoti kartu, visos negatyvios mintys apie menstruacijas ir įsitikinimas, kad kiekvieną mėnesį mes sergame, būtų virtęs ypatingu, sakraliu ir pagerbtu moters ciklo ritualu.

Nuo gilios senovės, mergaitės nuo pat savo kraujavimo pradžios buvo kviečiamos prisijungti prie genties moterų į mėnesinius susibūrimus raudonoje palapinėje. Vyresnės moterys palaikydavo ir padėdavo mergaitėms pereiti natūralų atsiskyrimo procesą nuo motinų, ir žengti į savarankišką gyvenimą.

Raudonoji palapinė nuo seno buvo moterų erdvė, kurioje jos atsiskirdavo nuo vyrų, kartu kraujuoti ir gimdyti. Palapinėje moterys gaudavo palaikymą, ir sužinodavo apie savo mistišką cikliškumo prigimtį ir vaisingumo ciklus. Jos mokėsi kaip stebėti, suprasti emocijų šablonus ir energijų pokyčius, skirtingais metų laikais, menstruacijų ir mėnulio fazių metu. Moterys dalindavosi kaip reikiamai savimi pasirūpinti ir rasti savyje vidinį balansą. Susibūrimai į moterų erdvę dažniausiai vykdavo pagal mėnulio ciklus: pilnatį arba jaunatį. 

Kadangi anksčiau moterys gyveno bendruomenėse, jų kraujavimas susinchronizuodavo netik su mėnulio fazių pradžia, bet ir su viena kita. Turbūt esate ne kartą patyrę, kaip su artimomis draugėmis, su kuriomis praleidžiate daug laiko, pradedate kraujuoti net tą pačią dieną.

Šiais laikais moterų ateinančių į raudonas palapines mėnesinių ciklai yra labai skirtingi, todėl susibūrimai dažniausiai vyksta per jauną mėnulį, laiką kai mums labiausiai reikia palaikymo, poilsio ir apsvarstymų. Jaunaties metu moterys mentališkai jaučiasi daugiau užsidariusios, pažeidžiamos ir turi mažiau jėgų. Tai laikas kai išryškėja nepasitikėjimai, senos neužgijusios žaizdos ir mūsų tamsioji pusė, kurios mes nenorime priimti ir taip puikiai slepiame nuo kitų. Tačiau neišmokę jos priimti, mes niekada negalėsime toliau gyti ir augti. Tūkstančius metų, šiuo mėnulio fazės metu skirtingose senovės civilizacijų kultūrose, moterys burdavosi kartu siūlyti viena kitai emocinę, dvasinę pagalbą ir gydančias praktikas. Per daugelį metų buvo pastebėta, kad moterys kartu dažniau kraujuoja per jaunatį. Nors tai metas kai mes labiausiai jaučiamės savyje, šio mėnulio ciklo laiku mes taipogi esame labiausiai fiziškai atviros ir priartėjusios prie Kūrėjo energijos. Jaunatis yra puikus metas kurti, medituoti, vizualizuoti, manifestuoti, priimti ir panaudoti sustiprėjusias intuityvias įžvalgas, bei padidinti dvasinių praktikų galias praktikuojant kartu moterų grupėje.  

Raudonoji palapinė, tai gyva erdvė pripildyta moterų istorijų, išgyvenimų, juoko, dainų, ir šokių. Ji pagerbta unikalių kelionių į sakralų moteriškumą, mėnesinių ciklus, menopauzes ir dar ilgus metus iki jų.

Šiuolaikinėje visuomenėje, paveiktos televizijos ir žiniasklaidos, mes susidarome klaidingą požiūrį, kad esame viena kitos priešininkės ir konkurentės. Pasaulyje kuriame moterims brukama visuomenės nuostata, kaip turi atrodyti moters kūno idealas, mes vis nesėkmingai bandome įtikti ir lyginamės viena su kita.  Kuomet iš tikrųjų, giliai mūsų viduje, mes esame išsiilgusios seserystės ir bendrystės jausmo, bei saugios erdvės, kurioje galime atsipalaiduoti, būti savimi, susieti, suprasti, priimti viena kitą, ir įgalinti įvairaus amžiaus moteris pasitikėti savimi ir savo kūnu, kuris yra tikroji mūsų  šventykla.

Daugiau apie sakralaus moteriškumo praktikas, bei artimiausius raudonosios palapinės susibūrimus rasite šioje moterų grupėje:

https://www.facebook.com/groups/609412599515548/

Su Meile,

Rūta

Parašykite komentarą: